Şubat 01, 2008

gülüyor gibi yaptım.

tabiatı itibariyle doğallığı benimsemiş, kendine mal etmiş insanı hayatı boyunca en çok zorlayacak eylemsi gülüyor gibi yapmak.
zordur çünkü alışılagelmiş şen kahkahalarından uzaktır ve iç acıtır, burkulur bünye karşıdakini düşünürerek gülümserken. esasen tüm manasını yitirmiş bir eylemi, ince düşünce zanaatına kurban etmek ve bir garip ruh haline bürünerek maskeye değen yanları içeri daha da içeri tıkmak. maksat ortaya çıkarsa can yakacak olanları gizlemekse onlar zaten ortada ama birileri farkındalığın ötesinde bir yerde ve ötekiler hala farketme yetisinden bir haber.

2 yorum:

  1. Bazen fikirlerini söyleyemiyor olmanın vehametini, tavrınla flört eden o ayrıksı duruşunu düşünmeksizin es geçerek sadece değerini ölçemediğin insanın üzülmemesine aktarıyorsan;
    onun gözdiplerindeki morluk, dalan gözlerindeki ürkek telaş, dağılan evren, dağılan ve dağıtan o zımnî savaş, senin sözlerinin ağzına eğilmiş bakıyorsa elinden gelen tek şey gülümsemek..

    Gülümse..

    YanıtlaSil
  2. gülmek kolay şey ögrettiler an agır hallerde gülümsemekle kahkaha atmak arasında bi fark olmadıgını..düşünce gücün alırsa ellerindeki loş muhabbeti boş havanda avunmak kalır geriye gidenlerin ardından
    ne diyelim iyi yapmışsın ölçütü yerindeyken..

    YanıtlaSil

tefsir